Zaradi neurejene izložbe globa 300 evrov
Črna kronika
Tipografija

Urejenost izložb, predvsem v strogem centru, je ena zelo pomembnih komponent videza starega mestnega jedra. Kar nekaj izložb, zlasti v praznih prostorih, pa je popolnoma neurejenih in zapuščenih. Gre večinoma za zasebno lastnino. Nekateri menijo, da bi se morala inšpekcijska služba v takih primerih odzvati bolj strogo in intenzivneje izrekati globe, saj jim odloki to omogočajo.

9. člen Odloka o javnem redu in miru Mestne občine Ptuj govori tudi o ureditvi izložb. Navedeno je, da so za ureditev izložb poslovnih prostorov ali lokalov, ki služijo reklami, dolžni poskrbeti lastniki ali najemniki. Izložbe morajo biti primerno urejene in ne smejo s svojim videzom kaziti lokala ali širše okolice.

„Ker je že več občanov in tudi obiskovalcev mesta izrazilo obžalovanje ob pogledu na nekatera pročelja poslovnih prostorov na Ptuju (reklamni panoji trgovin, npr. na ovinku med Potrčevo in Trstenjakovo ulico, lokali v Murkovi ulici …), sem občino zaprosila za navedbo možnosti, na kak način bi lahko lokalno uredili skladnost in umeščenost napisov v prostor na zasebnih poslovnih prostorih,“ je pojasnila mestna svetnica Lina Habjanič.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300