Pozabili na pipo na mestni tržnici
Črna kronika
Tipografija

Kmalu bo ponovno udarila vročina, osvežitev, takšna ali drugačna, pa bo še kako dobrodošla. V dneh, ko so temperature ekstremne, strokovnjaki pozivajo k previdnosti pri zadrževanju na prostem, izogibanju vročini in pitju večjih količin tekočine, priporočljiva je voda.

Vse več mest in krajev po Sloveniji je zaradi vedno višjih temperatur poskrbelo za pitnike, da se ljudje lahko odžejajo in si napolnijo steklenice z vodo, če jih že pot ne zapelje v lokale ali na poletne terase, kjer iščejo senco. Na Ptuju jih še ni dovolj. Še vedno pa sanjamo tudi o pravi mestni fontani.

Prvi pitnik so na Vinarskem trgu postavile ptujske soroptimistke, kjer je sicer pri pitju oz. polnjenju steklenic treba biti pazljiv, da se ne zmočiš. Vodo pa si je mogoče natočiti tudi na mestni tržnici in se tudi sicer osvežiti. Na voljo so tri pipe, a je ta prostor vse prej kot zgled urejenosti. Nekaj minut na dan je potrebnih, da bi ga očistili. Že nekaj časa pa ta prostor ni videl čistilca, bližnji sosedje pravijo, da je tako že od odprtja tržnice, da nihče ne pogleda vanj in ga očisti. Na mestni tržnici je pipa na voljo tudi v pokritem delu, ki pa sameva, saj ga tržničarji ne morejo uporabljati, ker ni funkcionalen, za zdravje pa škodljiv, ker jih ne ščiti pred prepihom.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300