Zagorelo na odlagališču Pragersko
Črna kronika
Tipografija

Nekaj čez peto uro zjutraj je na odlagališču na Pragerskem v občini Slovenska Bistrica zagorel šotor v izmeri 32 x 12 metrov, v katerem so skladiščeni odpadki ostanka obdelave mešanih komunalnih odpadkov. Nihče od zaposlenih ni poškodovan. Na kraj dogodka so prispeli gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pragersko, Spodnja Polskava, Zgornja Polskava, Slovenska Bistrica in Laporje, ki so požar lokalizirali in tako preprečili večjo materialno škodo, so sporočili iz Komunalnega podjetja Slovenska Bistrica.

"Zaposleni na centru za ravnanje z odpadki so nemudoma začeli izvajati ukrep odstranjevanja odpadkov na ustrezno utrjeno ploščad. Zajezile so se vse emisije, tako da ni prišlo do onesnaženja tal in vode. Intervencija gasilcev še vedno poteka. V tem trenutku še ni mogoče podati ocene obsega škode. Zahvaljujemo se gasilcem za hitro ukrepanje ter vsem, ki sodelujejo pri obvladovanju te nepredvidene situacije," so povedali v Komunali Slovenska Bistrica.

PGD Pragersko pa naproša vse krajane in obiskovalce, da se izogibajo območju CERO Pragersko in s tem omogočijo nemoteno delo intervencijskim enotam in zagotovijo lastno varnost.

Foto: PGD Pragersko

 

 

 

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300