Anabella iz OŠ Markovci na prestižnem kolesarskem tekmovanju
Družba
Tipografija

Anabella Dogša se je vrnila z mednarodnega tekmovanja v Črni Gori.

Osnovna šola Markovci se ponaša z izjemnimi kolesarskimi uspehi. Tudi letos so učenci sodelovali na AMZS izbirnem tekmovanju. Markovska ekipa je dosegla odlično šesto mesto, učenka Anabella Dogša pa pokazala neverjetno kolesarsko znanje in se uvrstila med štiri najboljše tekmovalce.

Tako je Anabella v Črni gori skupaj z ostalimi člani ekipe preživela izjemno zanimive in športno obarvane štiri dni. Njihova ekipa je dosegla 12. mesto od 18 in bila z rezultatom zelo zadovoljna. Tekmovanje je bilo po besedah Anabelle zelo zahtevno, še posebej poligon, ki ga ni uspelo brez težav prevoziti niti enemu tekmovalcu. Ob vrnitvi domov so jih že na letališču pričakali navijači, za uspeh jim je med prvimi čestital Andrej Brglez, predsednik AMZS. »Občutki na sprejemu so bili res neverjetni, vsi so navijali za nas, počutili smo se kot prave zvezde,« je navdušeno dejala mlada sogovornica.

Na šoli so izjemno ponosni na dosežek učenke Anabelle

Ivan Štrafela, ravnatelj OŠ Markovci, je izjemno ponosen na dosežek mlade kolesarke Anabelle. V zgodovini šole se še nobeden izmed učencev ni udeležil katerega izmed evropskih tekmovanj, zato je to tudi velik uspeh za šolo. Med drugim je pohvalil odlično sodelovanje z Avto-moto društvom Markovci, njihov predsednik Martin Zamuda jih namreč vsako leto spodbudi k sodelovanju. Anabellina mentorica je bila učiteljica Janja Hunjet.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300