Potrjeno: trije ptujski zavodi se januarja združujejo v enega
Politika
Tipografija

Že pred ponedeljkovo sejo ptujskega mestnega sveta je bilo jasno, da bo ta najbolj napeta v zadnjih letih. In res je bilo tako. Predlog za združitev treh zavodov v enega je razdelil mnenje javnosti in svetnikov. Kljub dilemam je bilo dovolj svetniških rok, da so predlagane spremembe potrdili.

V zadnjem času je bilo slišati precej kritik na račun predloga za pripojitev Zavoda za šport in Centra interesnih dejavnosti Ptuj k Zavodu za turizem Ptuj. Med glasnimi nasprotniki je bil svetnik SDS Franjo Rozman, sicer predsednik Športne zveze Ptuj, ki je mnenja, da bo s to potezo športu v mestu povzročena ogromna škoda, saj da izgublja avtonomnost in podporo, ki so ju bili deležni športniki.

Županja Nuška Gajšek je prepričana, da so kritike o pomanjkanju vsebinske razprave neupravičene, saj da vsi trije zavodi tako delajo, vsak na svojem področju. Spremembe so po njenem nujne, če želijo ohraniti standard, ki so ga imeli doslej. Nadeja se, da bodo v prihodnje zagotovili tudi več evropskih nepovratnih sredstev, kar bo po njenem lažje, saj naj bi nov zavod izpostavil sinergije med tremi stebri: mladi, šport in turizem.

Čuševi bi združili še več zavodov in še hitreje

Sergeja Puppis Freebairn iz Liste Čuš&MI je dejala, da so združitev zavodov v svojem programu imeli v načrtu že pred volitvami, meni celo, da bi jo lahko izvedli še hitreje in s še več zavodi.

Kljub nekaterim pomislekom sta bila predloga za združitev in ustanovitev novega zavoda gladko sprejeta, oba s 17 glasovi za od skupaj 29 mestnih svetnikov. Matematična računica je bila sicer že pred sejo očitno dobro sestavljena, roke pa preštete. Nov zavod naj bi začel delovati 1. januarja 2024.

Podrobneje o razpravi v mestnem svetu pa v aktualni tiskani izdaji Štajerskega tednika.

 

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300