Čeh znova ob zmago v zadnjem metu
Šport
Tipografija

Kristjan Čeh je v nedeljo nastopil še na zadnji preizkušnji letošnje sezone, na finalu diamantne lige. V ameriškem Eugenu (na zahodu ZDA, v bližini Portlanda) je branil naslov zmagovalca iz lanske sezone, a mu je naslov in zajeten kupček dolarjev v zadnjem metu presenetljivo odnesel Avstralec Matthew Denny.

Najboljši slovenski športnik leta 2022 in član AK Ptuj je vodstvo na tekmi prevzel v drugi seriji, ko je dosegel daljavo 67,64 m. V tretji seriji se mu je močno približal Šved Daniel Stähl (67,36 m) in videti je bilo, da bosta večna rivala med seboj obračunala o naslovu najboljšega. A v četrti seriji se je v boj vmešal Denny, ki se je s centimeter daljšim metom od Šveda (67,37) zavihtel na drugo mesto.

Odločitev je padla v zadnji seriji najboljše trojice, ko je prvi v krog za izmet stopil Šved, a ni izboljšal svoje daljave. Naslednji je bil na vrsti 27-letni Avstralec, ki mu je uspel najboljši met doslej – 68,43 m. Z osebnim in avstralskim rekordom je prevzel vodstvo, ko je na svoj nastop čakal le še naš šampion. Njegov poskus ni prinesel izboljšanja rezultata in je prestopil, tako da se je zmage veselil Avstralec.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300