Na Bistriškem dva požara v dveh dneh novega leta
Črna kronika
Tipografija

Prvi dnevi novega leta so za bistriške gasilce kljub zimi vroči. V treh dneh so bili pozvani na dve intervenciji. Prva je bila na prvi dan novega leta na Zgornji Ložnici, druga le dan kasneje, 2. januarja, v kraju Podboč pri Poljčanah. Ognjeni zublji so zajeli hlev in povzročili za približno 30.000 evrov škode.

Gasilci PGD Poljčane so bili okoli 23.45 obveščeni, da je izbruhnil požar na podstrešju hleva v Podboču, kjer je imela družina Onič spravljeno krmo oziroma seno za živino. V požaru je zgorelo celotno ostrešje starejšega hleva, velikosti okoli 15 x 25 metrov. Materialna škoda znaša okoli 30.000 evrov. Policisti in kriminalistični tehnik, ki so opravili ogled, so tujo krivdo za nastanek požara izključili, natančnega vzroka pa vseeno niso uspeli ugotoviti. Obstaja namreč možnost, da je požar povzročila napaka na električni napeljavi ali pa da je prišlo do samovžiga krme, so sporočili s PU Maribor.

Možnost sabotaže je zavrnil tudi poveljnik PGD Poljčane in vodja intervencije Andrej Špelec. O dogodkih drugega januarja pa je delal: »Na intervenciji je sodelovalo 42 gasilcev iz štirih društev, in sicer PGD Poljčane, Makole, Videž in Laporje. Pozvani smo bili nekaj pred polnočjo, in ko smo prispeli na kraj požara, je bil objekt že ves v zubljih. Razdelili smo se v dve ekipi, ena je pomagala rešiti še preostale živali, ki jih niso že sosedje in lastniki, druga je gasila požar. Z zadovoljstvom lahko povem, da so bile vse živali rešene in da je bila intervencija v vsega treh urah in pol zaključena, kar pomeni, da je bilo pogašeno ter očiščeno.« Si pa poveljnik društva želi, da bi se po vročem začetku leta slednje umirilo in da bi namesto intervencij bil kak piknik več.

Podboč je strnjena vas, zato je bila nevarnost za razširitev požara velika. Stanovanjska hiša Oničev je od hleva oddaljena približno deset metrov, medtem ko hlevi sosedov manj. Lastnik manjše kmetije Izidor Onič se zahvaljuje gasilcem za hitro odzivnost in pomoč ter tudi sosedom. Za deset govedi in petnajst prašičev so mu prostor ponudili sosedje, prav tako se je lotil tudi že obnove hleva. »Krmo zaenkrat še imam, saj je zgorelo le seno, silosi pa so ostali. Upam pa, da spomladi, če bo res nuja s krmo, ljudje ne bodo pozabili na obljubljeno pomoč,« je še dejal.

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300