Interpol išče prek 100 tihotapcev ljudi, tudi  Slovenca - ga poznate?
Črna kronika
Tipografija

Interpol je danes javnost pozval k pomoči pri iskanju 123 tihotapcev ljudi. Med njimi je tudi slovenski državljan, ki je v Sloveniji obsojen prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, so potrdili pri slovenski policiji.

Za slovenskim državljanom je policija razpisala mednarodno tiralico v Interpolovi bazi podatkov iskanih oseb. Pred časom so namreč prejeli informacije, da se zadržuje v drugi državi, so še sporočili.

Njegova fotografija je objavljena tudi na Interpolovi spletni strani, kjer piše, da je Slovenec obsojen tihotapljenja turških in afganistanskih migrantov iz Madžarske v Slovenijo.

Objavili so fotografije 10 ljudi, ki jih iščejo na mednarodni ravni. "To so osebe, ki jih je najtežje izslediti," so sporočili iz Interpola. Med iskanimi je tudi državljan Bosne in Hercegovine, ki ga išče Hrvaška.

V okviru iskalne akcije Infra Hydra, v kateri sodeluje 44 držav in evropska policijska agencija Europol, so že aretirali 26 tihotapcev, 31 pa so jih izsledili. Skupno v operaciji, ki se je začela oktobra lani, iščejo 180 ljudi.

Med aretiranimi je tudi 43-letni srbski državljan, ki je osumljen tihotapljenja beguncev prek srbsko-madžarske meje. 39-letni Maročan, ki je bil prav tako aretiran, je beguncem za 12.000 evrov prodal ponarejene belgijske osebne dokumente. Aretirali pa so tudi člane albanske kriminalne združbe, ki je begunce z gumijastim čolnom tihotapila med Francijo in Anglijo. Od vsakega so zahtevali 14.000 evrov.

"Kriminalnih združb ne zanima varnost ali dobro počutje ljudi, ki uporabljajo njihove nezakonite storitve. Begunci predstavljajo zgolj nov predmet trgovanja, kar se je izkazalo tudi v tragičnih nesrečah po svetu," je sporočil vodja operativne podpore pri Interpolu.

Kriminalne združbe so lani po podatkih evropske agencije za zunanje meje Frontex s tihotapljenjem ljudi zaslužile več kot pet milijard evrov.

Sta

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300