© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ptujčani v mednarodnem vodniku Gault&Millau 2021


Majda Goznik
3. 9. 2021, 21.17
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V letu, ko je Slovenija Evropska gastronomska regija, je dobila že tretji uveljavljeni mednarodni gastronomski vodnik Gault&Millau 2021. Kot je ob letošnji izdaji poudarila Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, k prepoznavnosti Slovenije kot destinacije turističnih gastronomskih doživetij pomembno prispevajo tudi ugledni gastronomski vodniki.

1630678688_cg_gault_millau_vodnik_2021.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

V svoji tretji slovenski izdaji vodnik Gault&Millau poleg najboljših restavracij predstavlja tudi kulinarična zbirališča, vinarje in pivovarje ter nabor avtohtonih slovenskih živilskih izdelkov, ki imajo ustrezno slovensko ali evropsko zaščito. Zagotovo pa gre za vodnik, ki bo za vse, ki želijo odkrivati in uživati v slovenski gastronomski ponudbi, najboljši kažipot do najkakovostnejših ponudnikov.

Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija, pa je ob izidu letošnjega vodnika še posebej poudarila, da se z njim klanjamo prizadevanjem, odrekanju in trudu gostincev, njihovi strasti in prednosti, ki jih kljub težkim razmeram ženejo naprej, k doseganju še boljših rezultatov. Čestita vsem, ki predstavljajo bogate in raznolike okuse Slovenije tako na krožniku kot v kozarcu.

Že prvo leto izida gastronomskega vodnika Gault&Millau v letu 2019 je imel tudi Ptuj svoja predstavnika. Kot prva gostilna se je vanj uvrstila Gostilna Grabar, od vinarjev pa je ta čast pripadla vinarju, vinogradniku, enologu Bojanu Kobalu. Po treh izdajah sta še vedno v družbi najboljših, kar potrjuje njuno kakovost, saj je le kakovost pot do uspeha, za uspešno podjetniško, turistično in osebno zgodbo, kot umetnost kreiranja kulinaričnih in vinskih okusov. Zgodba gostilne Grabar je zgodba avtorske kuhinje, ki temelji na lokalno pridelani surovini, kot so vina Kobal (Kobal Wine Estate) kreacija vinskih okusov, ki prihajajo iz kakovostno prestižne destinacije Haloze. V letošnji tretji izdaji vodnika Gault&Millau je tudi gostilna Ribič, ki je priljubljeno zbirališče gurmanov, predvsem pa ljubiteljev ribjih jedi.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


Logo LAS - Evropa investira v podeželje Triglav

© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o.

Vse pravice pridržane.