Okrog buč se svet v Središču vrti
Na Prazniku buč in dnevu odprtih vrat Oljarne Središče ob Dravi so najboljši bučni golaž skuhali domačini, člani Turističnega društva Središče ob Dravi. Najlepša aranžmaja v centru kraja pa sta postavili Zdenka Slavič in Vesna Žerjav.

Gre za eno največjih prireditev v Središču ob Dravi, ki vsako leto privabi več obiskovalcev od blizu in daleč. Tokratna že 16. izvedba se je pričela s kulturnim programom in nadaljevala s tekmovanjem v kuhanju bučnega golaža. Najboljšega je skuhalo Turistično društvo (TD) Središče ob Dravi. Člani so dejali, da so se kuhanja lotili na tradicionalni način, izbrali so recept svojih babic in dodali pridih sodobnosti, tako da so golaž ponudili v domači posodici iz kruha in dodali bučni ocvrtek. Na drugem mestu so bile Sončnice iz Društva za osteoporozo Ormož in na tretjem ekipa TD Mislinja. V živo je kuhal tudi masterchef Darko Klemen, ki je dejal, da si kot Štajerec ne predstavlja solat brez bučnega olja, še posebej fižolove in krompirjeve solate, pa solate iz radiča in endivije.
Prave mojstrovine
Gonilna sila prireditve Dragica Florjanič, ki kmalu odhaja v pokoj, je dejala, da so se vsi, ki so kuhali golaž, zelo potrudili:
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se