Najboljše krofe delajo v Bukovcih in Juršincih
Recepti za krofe so si precej podobni, dobre od najboljših pa ločijo izkušnje, tehnika priprave in predvsem občutek v rokah. Tako vsaj pravita gospodinji, ki sta dostavili najboljše letošnje pustne krofe. Med 21 odličnimi je komisija morala izbrati dva najboljša.

Zavod za turizem Ptuj je v sodelovanju s Kmetijsko-gozdarskim zavodom Ptuj drugo leto zapored pripravil natečaj za najboljši krof. S tem so začeli lansko leto zaradi nezmožnosti organizacije kakšnih večjih dogodkov v sklopu Kurentovanja, z namenom, da pustni čas vendarle nekako obeležimo. Kot vse kaže, pa bo ta dogodek postal tradicionalen. Izkazalo se je namreč, da gre za dobro idejo, ki jo bodo najbrž še nadgrajevali. Letošnji natečaj je potekal od 2. do 14. februarja.
Izbor je bil razdeljen v dve kategoriji: v prvem so izbirali najboljši ptujski pustni krof iz domače kuhinje, v drugem so se pomerile pravne osebe. Po mnenju komisije najboljše krofe pečejo pri Turistični kmetiji Toplak iz Juršincev, v domači kuhinji pa jih pripravlja Anica Bezjak iz Bukovcev.
Skupaj se je na natečaj prijavilo osem pravnih oseb ter 13 gospodinj in gospodinjcev.
Kakšen mora biti najboljši krof
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se