Majšperk: Vino je ena najbolj žlahtnih začimb
Turistično društvo Ptujska Gora je pred tremi leti začelo prirejati vinske večere na trgu pod baziliko. Prvi gostujoči kletar oz. vinogradnik z območja Haloz je bil Bojan Kobal, ki je zgodbo svojih vin ponovno predstavil sredi julija letos.

Vinar Bojan Kobal je zbrane popeljal na učno uro senzorične gimnastike, kot se je sam izrazil. Obiskovalci so okušali popolnoma suho svežo penino rumeni muškat, pa šipon, sauvignon, sivi pinot in druženje zaključili z rumenim muškatom s preostankom sladkorja. Vsem vinom je bila skupna rdeča nit – unikatnost. Izkušeni vinogradnik in nekdanji dolgoletni enolog Ptujske kleti je pojasnil, da je vino unikatno, če so vanj »vključene« tri stvari: rastišče, vino mora izražati sorto, ki je zapisana na steklenici, in predstavljati okus vinske hiše. Ob tem je Kobal posebej izpostavil lego svojih vinogradov in dejal: »Haloze imajo poseben prstni odtis. Gre za vrhunski okoliš, vrhunske vinogradniške lege.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se