© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lovrenc na Dr. Polju: Dišalo po kruhu, salamah in pecivu


Mojca Zemljarič
12. 4. 2018, 09.04
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Turistično društvo občine Kidričevo je to pomlad v sodelovanju z občino ponovno priredilo ocenjevanje podeželskih dobrot. Ocenjevali so vino (brajdovščino), suhomesne izdelke, kruh, pletenice, kekse, potice in bučno olje.

1523523930_td_kidricevo.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

„Tričlanska komisija je ocenila 18 vzorcev brajdovščine, od tega 13 vzorcev kvintona, štiri vzorce gemaja in poseben vzorec penine iz jurke. V kategoriji kvintona je slavila Stanka Ivančič iz Lovrenca na Dravskem polju. Najboljši gemaj je letos pridelal in donegoval Branko Sitar iz Kungote pri Ptuju. Zelo dobro je bila ocenjena penina iz jurke, ki so jo pridelali v Vinogradništvu Cvitanič iz Zamušanov. Za ocenjevanje mesnih izdelkov je bilo dostavljenih 22 vzorcev. Ocenjevalna komisija je imela zahtevno delo, da je izbrala najkakovostnejše. Najboljšo suho salamo sta po mnenju strokovne komisije prinesla v ocenjevanje Stanko Medved iz Lovrenca in Anton Bauman iz Dragonje vasi. Najboljšo suho klobaso je izdelal Martin Šestanj iz Stražgonjce. Aleš Lah iz Pongrc je izdelal najboljšo domačo kranjsko klobaso in najboljšo tirolsko salamo, Peter Čelofiga iz Spodnjih Jablan pa najboljše meso iz tunke, špehovko in kmečko šunkarico. Letos je bilo nenavadno veliko vzorcev kruha, kar devet različnih.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


Logo LAS - Evropa investira v podeželje Triglav

© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o.

Vse pravice pridržane.