Lovrenc na Dr. Polju: Dišalo po kruhu, salamah in pecivu
Turistično društvo občine Kidričevo je to pomlad v sodelovanju z občino ponovno priredilo ocenjevanje podeželskih dobrot. Ocenjevali so vino (brajdovščino), suhomesne izdelke, kruh, pletenice, kekse, potice in bučno olje.

„Tričlanska komisija je ocenila 18 vzorcev brajdovščine, od tega 13 vzorcev kvintona, štiri vzorce gemaja in poseben vzorec penine iz jurke. V kategoriji kvintona je slavila Stanka Ivančič iz Lovrenca na Dravskem polju. Najboljši gemaj je letos pridelal in donegoval Branko Sitar iz Kungote pri Ptuju. Zelo dobro je bila ocenjena penina iz jurke, ki so jo pridelali v Vinogradništvu Cvitanič iz Zamušanov. Za ocenjevanje mesnih izdelkov je bilo dostavljenih 22 vzorcev. Ocenjevalna komisija je imela zahtevno delo, da je izbrala najkakovostnejše. Najboljšo suho salamo sta po mnenju strokovne komisije prinesla v ocenjevanje Stanko Medved iz Lovrenca in Anton Bauman iz Dragonje vasi. Najboljšo suho klobaso je izdelal Martin Šestanj iz Stražgonjce. Aleš Lah iz Pongrc je izdelal najboljšo domačo kranjsko klobaso in najboljšo tirolsko salamo, Peter Čelofiga iz Spodnjih Jablan pa najboljše meso iz tunke, špehovko in kmečko šunkarico. Letos je bilo nenavadno veliko vzorcev kruha, kar devet različnih.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se