Dobrote slovenskih kmetij: Letos je najbolj dišalo po govedini
Kako je prireditev Dobrote slovenskih kmetij v dobrih treh desetletjih, minuli konec tedna je namreč na Ptuju potekala že 32., kakovostno zrasla, priča tudi podatek o visokem številu odličnih izdelkov.

Na letošnje tekmovanje oziroma senzorično ocenjevanje so slovenske kmetije prijavile 980 izdelkov v 15 kategorijah, kar 883 pa jih je bilo nagrajenih za kakovost. Ptujski kmetijsko-gozdarski zavod, ki je glavni organizator Dobrot, te so prvič postale festival, je v ptujskem minoritskem samostanu podelil 491 zlatih, 258 srebrnih in 134 bronastih priznanj. Največ, 160, jih je bilo razdeljenih med proizvajalce mlečnih izdelkov, 152 je bilo nagrajenih izdelkov iz žit, s 103 so sledila olja, 88 priznanj pa so si prislužili žganjekuhci.
Sodelovanje na Dobrotah in priznanja za kmetice in kmete, ki se ukvarjajo z dopolnilnimi dejavnostmi predelave hrane, po besedah predsednika organizacijskega odbora Petra Pribožiča pomeni dokaz, da so na pravi poti in spodbudo za naprej.
Na pokušino goveje specialitete
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se