Prihodnje leto do meje po vzhodni ormoški obvoznici
Štajerski Tednik
Tipografija

Nov mejni prehod v Ormožu bi moral biti zgrajen že letos, a se celovita prenova zdajšnjega sploh še ni začela. »Predvideno je bilo, da bo mejni prehod zgrajen že letos, vendar se je izdelava projektov zaradi revizije podaljšala (projekte je bilo treba glede na dodatne zahteve dopolniti),« so na Ministrstvu za javno upravo pojasnili precejšen zamik del za prenovo mejnega prehoda za meddržavni promet v Ormožu.

Obsežne prenove omenjenega prehoda se bodo lotili zaradi nove vzhodne obvoznice, zgrajene v okviru modernizacije železniške proge Pragersko–Hodoš, ki se prometno na novo navezuje na sedanji mejni prehod. Zaradi tega bo treba prostorsko in funkcionalno preurediti sedanjo postavitev objektov in naprav na prehodu. Sedanje objekte bodo v celoti nadomestili z novimi, vključno s kontejnerji, kabinami in strešnico, ter jih nekoliko zamaknili.

Ostane le prehod za pešce in kolesarje, ki pa ne bo zunajnivojski

Zgradili bodo tudi obračališče z rekonstrukcijo sedanje dostopne ceste. Obstoječi železniški prehod, ki poteka od meddržavnega mejnega prehoda proti mestu Ormož, pa nameravajo ukiniti za vsa motorna vozila, ostal bo le prehod za pešce in kolesarje. Za slednje bodo sicer zgradili nov prehod, a ta ne bo zunajnivojski, kot je bilo sprva planirano.

Prehod meje tudi v prihodnje ne bo dovoljen za tovorni promet

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300