Pozimi vlomilci »delajo« podnevi
Štajerski Tednik
Tipografija

Policijska poročila zadnjih dveh mesecev so se velikokrat nanašala na vlome na območju PU Maribor. Samo oktobra letos je v primerjavi z lanskim letom porast tovrstnih kaznivih dejanj kar 72-odstoten. In čeprav je delež preiskanih vlomov višji kot lani – na Policijski postaji Ptuj so v prvih desetih mesecih leta 2017 obravnavali 102 vloma, 38 odstotkov je doslej preiskanih – je še vedno nizek. Prevečkrat ostanejo storilci neizsledljivi, da jih odvrnemo od njihove namere, pa lahko marsikaj storimo tudi sami ...

Število vseh vlomov na območju Policijske uprave (PU) Maribor (1037) se je v prvih desetih mesecih leta 2017 glede na isto obdobje lani nekoliko zmanjšalo, povečal pa se je delež preiskanih kaznivih dejanj:  v 242 primerih so storilce izsledili. 
Na območju Policijske postaje Ptuj so do konca oktobra letos obravnavali 102 tovrstni kaznivi dejanji, kar je povsem primerljivo glede na isto obdobje v letu 2016, ko so zabeležili 105 vlomov. Je pa zato bistveno višji delež preiskanosti: letos 38,2 % kaznivih dejanj, lani le 16,2 %.

Skrb vzbujajoč je tudi podatek, da je bilo oktobra letos, v le enem mesecu, v primerjavi z lanskim letom kar 72 odstotkov vlomov več. Na območju Maribora so obravnavali dva vloma v večja poslovna objekta, iz katerih so zaenkrat neznani storilci odtujili večjo količino električnih aparatov ter večjo količino mobilnih telefonov ter parfumov.

Na območju PP Ptuj pa prevladujejo vlomi v stanovanjske objekte. V treh primerih je neznani storilec odtujil vredne tehnične predmete in gospodarske stroje.

Največ vlomov dopoldan in zvečer ...

Decembra posebej previdno: veliko neznancev potrka na vrata …

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300