V Ljubljani za praznično prodajno hišico 1.700, na Ptuju 600 evrov, marsikje pa brezplačno …
Štajerski Tednik
Tipografija

Kot smo že poročali, je cena najema prodajnih hišk na Ptuju v času veselega decembra 600 evrov, cena najema stojnice pa 150 evrov. Vsem ponudnikom so priznali simbolični popust, je povedala Katja Gönc iz Zavoda za turizem. Kolikšen je ta popust, ni pojasnila, dodala pa je še, da jim je uspelo oddati devet od desetih prodajnih hišk oz. vse, saj je ena postavljena za potrebe drsališča. Zbrali pa smo še nekaj ponudb za najem stojnic in prodajnih hišk za sodelovanje na božično-novoletnih sejmih v različnih krajih po Sloveniji.

Najbolj praznično okrašeno in najbolj obiskano slovensko mesto v času adventa, božiča in novega leta je Ljubljana. Za sodelovanje na štiridnevnem Miklavževem sejmu na Prešernovem trgu, ki je potekal v začetku decembra, so ponudniki za najem stojnice plačali 333 evrov. Na stojnicah so smeli prodajati izključno izdelke iz testa, lecta, sadje, sladkarije v darilni embalaži, primerni za obdarovanje ob miklavževem.

Za najem prodajnih hišic ob Ljubljanici v času prazničnega sejma, ki traja od 25. novembra do 1. januarja, zavod Turizem Ljubljana ponudnikom darilnega programa zaračuna 1.700 evrov. V sejemskih hišicah smejo prodajati samo predmete, ki po namenu in obliki ustrezajo prazničnemu vzdušju ter predstavljajo priložnostna darila.

Cena za gostince v Ljubljani tudi do 15.000 evrov

Predpraznični sejem želja: od 50 do 66 evrov na kvadratni meter

Za Art market 330 evrov

Maribor: za najem hiške od 50 do 250 evrov

In kako je v ostalih občinah?

Mojca Zemljarič, Monika Levanič, Mojca Vtič

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300