Ptuj priznava: občine so za gradnjo OŠ dr. Ljudevita Pivka plačale preveč
Štajerski Tednik
Tipografija

Na tokratni seji kolegija županov je bila javnosti predstavljena informacija, da so občine za gradnjo regijske osnovne šole za otroke s posebnimi potrebami dr. Ljudevita Pivka res plačale več, kot bi jim bilo treba. O tej temi smo v našem časopisu že poročali in takrat na Mestni občini (MO) Ptuj, ki je bila vodja projekta, podatka o preplačilu kljub našemu večkratnemu pozivu niso potrdili.

Sedaj se je izkazalo, da so bili podatki kidričevskega župana Antona Leskovarja o preplačilu na mestu. Ptujski župan Miran Senčar je namreč na tokratni seji kolegija povedal, da bo MO Ptuj po dokončnem obračunu preplačan del denarja preostalim občinam sofinancerkam projekta vrnila. A šele takrat, ko bodo čisto vse občine nakazale svoj del za investicijo.

Župani pišejo Cerarju protestno pismo

Direktor Komunalnega podjetja (KP) Ptuj Janko Širec in strokovna sodelavka ZRS Bistra Ptuj Mojca Šibila Drobnič sta zbranim na kolegiju županov ta teden predstavila možne rešitve za financiranje obnove vodovodnega sistema. O tej temi smo v našem časopisu že izčrpno poročali. Tudi o tem, da država ne podpira projekta obnove vodovoda in gradnje kanalizacijskih sistemov, ki ga je podravsko okolje za obdobje nove finančne perspektive prepoznalo kot osrednji regijski projekt. Ptujski župan Miran Senčar je dejal, da na ministrstvu za okolje ne pridejo niti do sestanka in da jih vlada popolnoma ignorira.

O protestih in medijskem pritisku

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300