Moški streljal z balkona, meril tudi proti policistom
Črna kronika
Tipografija

Policija že od dopoldneva rešuje situacijo na Ptuju, kjer je streljal moški. Na delu specialna enota policije in pogajalec, območje je še vedno zavarovano.

»V dopoldanskih urah smo bili na OKC PU Maribor obveščeni o tem, da se na Ptuju, v bližini Dražencev, nahaja moški, ki ima pri sebi orožje. Na kraj so se nemudoma odpravili policisti, ki so ob prihodu zavarovali širšo okolico stanovanjske hiše ter izvedli prve nujne ukrepe. Na lokacijo smo napotili še pripadnike Specialne enote policije, v intervencijo pa vključili tudi policijskega pogajalca,« so bile dopoldan prve informacije s Policije.

Popoldan so možje v modrem povedali, da so ob prihodu na kraj nekaj minut pred 9. uro opazili moškega z orožjem v rokah. "Večkrat smo ga pozvali, naj orožje odloži in zapusti hišo, česar ni želel storiti. Nekajkrat je stopil na balkon hiše, pred 10. uro je z balkona streljal in meril tudi proti policistom. Delo patrulj in ostalih služb usklajujemo v operativnem štabu. Po dosedanjih informacijah ni nihče poškodovan.«

Policija ljudi še naprej naproša, naj se na kraju ne zadržujejo in s tem ovirajo dela intervencijskih služb. »Ko bo znanih več infomacij, vas bomo o tem obvestili,« so dodali na Policijski upravi Maribor.

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300