Štajerski Tednik
Tipografija

Še pred nekaj leti je na Ptuju obratovalo kar nekaj diskotek, v katerih se je mladina zadrževala do zgodnjih jutranjih ur. Način življenja je popolnoma spremenil tudi nočno dogajanje. Med vikendi mladi praktično nimajo velike izbire, saj je lokalov, ki v petek in soboto delujejo po 22. uri, zelo malo. Zraven gostincev, ki se trudijo mesto ohranjati živo tudi na ta način, za pestrost glasbnega dogajanja in druženja v nočnih urah skrbijo predvsem organizatorji raznih dogodkov, festivalov in koncertov.

Za poletje na Ptuju bi lahko rekli, da je bilo izjemno pestro. Razni festivali, kot so Arsana, Art stays in podobno, so gotovo prispevali k temu. A mlajša populacija velikokrat išče drugačen način zabave, mnogi tudi drugačno zvrst glasbe, ne le poleti, pač pa skozi vse leto. "Ponoči praktično nimaš kam na pijačo, edino, kar je odprto, je lokal na bencinski na Ormoški cesti," tarnajo mnogi.

V samem centru mesta sicer obratuje nekaj gostinskih lokalov, a je dovoljen čas obratovanja – predvsem v starem mestnem jedru – za marsikoga prekratek. Razlikuje se glede na območje delovanja in vrsto lokala.

Tisti, ki se trudijo, imajo voljo in kar je zelo pomembno in še zdaleč ni samoumevno, kader. Ugotavljajo, da se trud praviloma obrestuje. V Kavarni Evropa so to poletje na terasi ob vikendih nekajkrat priredili glasbeno dogajanje, kar se je takoj odrazilo na dobrem obisku.

Pri tem bi se gostinci lahko marsikaj naučili od številnih drugih, predvsem južnih držav, kjer so mesta polna vrveža tudi ob popoldnevih in večerih. To je sicer doprinos vseh skupaj: angažmaja gostincev, posluha občine in nenazadnje želje ljudi po druženju, ki podprejo takšne poteze obrtnikov.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300