Urgentni center: Še ena v nizu obljub padla v vodo
Štajerski Tednik
Tipografija

Izgradnja pritličja urgentnega centra Ptuj se zaključuje. Zgrajen je tudi skelet prvega nadstropja, za njegovo dokončanje in ureditev pa bi potrebovali okrog 17 milijonov evrov. Država je v začetku tega leta denar za to obljubila, a virov doslej niso našli. Zamenjali pa so se tudi ljudje na položajih, ki so denar obljubili …

Takoj po spremembi ekipe vodilnih na ministrstvu za zdravje so se pojavila ugibanja o nadaljevanju izgradnje Urgentnega centra Ptuj. Spodnje Podravje to investicijo nujno potrebuje. Še v začetku tega leta je vršilec dolžnosti direktorja Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj Aleksander Voda s predstavnikom ministrstva Alešem Šabedrom podpisal aneks, s katerim so zagotovili sredstva tudi za nadzidavo objekta. A 700.000 evrov je zadostovalo le za postavitev skeleta, za dokončno ureditev in opremo teh prostorov, kjer naj bile štiri operacijske dvoran, pa bi po ocenah potrebovali okrog 17 milijonov evrov.

Obljuba politike, da bo tudi to urejeno, je bila dana, toda brez pisnega zagotovila. Sprememba ministrske ekipe pa je nadaljevanje investicije – vsaj kratkoročno gledano – postavila pod velik vprašaj.

To je razvidno tudi iz odgovora zdravstvenega ministrstva, kjer so glede nadaljevanja gradnje UC oziroma prvega nadstropja odgovorili le to:

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300