Vpisali 90 otrok manj kot lani - v vrtcu 14 delavcev preveč
Štajerski Tednik
Tipografija

Vrtec Ptuj se že leta srečuje z visokimi stroški poslovanja, ki posledično bremenijo starše otrok in občinski proračun. Cene varstva otrok v ptujskem vrtcu so med višjimi v državi, a izračuni so vsakič pokazali, da so samo rezultat vsote vseh stroškov.

Letos so se srečali še z manjšim vpisom, kar pomeni, da bi se stroški razdelili med manj plačnikov in bi se cena ponovno zviševala. Da bi jo držali za rep in ne bi pobegnila višje, so se v Vrtcu lotili racionalizacije poslovanja, ta glede na zmanjšani vpis predvideva krčenje števila delovnih mest. Mestni svetniki, ki so novo sistemizacijo potrjevali, so delili mnenje, da so predvideni ukrepi sicer boleči, a je ravnateljica po njihovem mnenju izbrala pravilno pot.

So pa svetniki izrazili tudi zaskrbljenost nad zmanjšanim vpisom ter pozvali k ukrepanju, da bi mladi na Ptuju ostali, se zaposlili, ustvarili družine … Žal je tako, da v okolju, kjer primanjkuje stanovanj in solidno plačanih delovnih mest, pač mladi priložnosti za svojo prihodnost ne vidijo. Po drugi strani pa so tudi bremena plačil javnih storitev relativno visoka.

Ravnateljica verjame, da scenarij ne bo tako črn

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300