Ptujske znamenitosti: Obratovalni čas slabo prilagojen obiskom turistov
Štajerski Tednik
Tipografija

Kritike na račun delovnega časa za oglede številnih ptujskih znamenitosti, v prvi vrsti gradu, zadnje čase pa tudi na novo odprte Kurentove hiše, so precej pogoste. Predvsem ob praznikih smo večkrat priča pozivom javnosti, naj Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož zagotovi odprtje grajskega kompleksa za obiskovalce. Ti so večkrat ostali pred zaprtimi vrati, kar je povzročilo nejevoljo.

Mestni svetnik Uroš Vek je občino pozval, naj preveri možnosti spremembe odpiralnega časa ptujskih znamenitosti, kot so ptujski grad, Stari zapori, Miheličeva galerija in Kurentova hiša. V prvi vrsti predlaga odprtje tudi med prazniki: "Zaprtje ptujskih znamenitosti v času praznikov ni najustreznejše za izvajanje turistične dejavnosti v MO Ptuj. V času praznikov prevladujejo domači gosti, ki so posledično prikrajšani za ogled teh atrakcij."

V muzeju do jeseni podaljšujejo delovni čas

Da je izpostavljeni problem realen in ga je treba rešiti, se zaveda tudi direktor Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož Aleksander Lorenčič. Svet zavoda je tako na februarski seji že sprejel in potrdil nov predlog delovnega časa:

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300