Destrnik: Na pokopališču prostora samo še za dve grobni polji
Štajerski Tednik
Tipografija

Na četrtkovi 14. redni seji sveta občine Destrnik še zdaleč ni vse potekalo tako gladko, kot je to bilo doslej v tem mandatu. Svetniki, ki so župana pri njegovih pobudah in predlogih ter naložbah brezpogojno podpirali (SDS, Lista za Urban, SMC), so tokrat o proračunih, ki sta jih župan in občinska uprava pripravila za prvo branje, izrekli plaz kritik.

Župan Vladimir Vindiš je v potrditev predlagal proračuna za leti 2017 in 2018. A o proračunu za leto 2018 občinski svetniki niso razpravljali, saj so s sedmimi glasovi za in dvema proti izglasovali umik točke z dnevnega reda. Argument, ki je pretehtal to odločitev, je bil, da je leto 2018 še predaleč, da bi že sedaj odločali o proračunu za tisto obdobje. Župan Vladimir Vindiš je pripravo proračunov za dve leti (2017 in 2018) zagovarjal zaradi kontinuitete izvajanja projektov.

Celovita obnova pokopališča bi bila za te čase prevelik zalogaj

Prihodki proračuna občine Destrnik so načrtovani v znesku 2,7, odhodki pa v višini 2,9 milijona evrov. Na pripravljeni proračun so svetniki izrekli vrsto kritik. Bojan Potrč (Lista za Urban) je poudaril, da pogreša več konkretnih naložb, pa tudi manjših projektov: »Predlogi vaških odborov niso upoštevani, preveč je poudarka na megalomanskih projektih.« S Potrčem je pritegnil tudi svetnik SLS Ivan Kuri. Županu kritika ni bila po godu, zato je poudaril: »O posameznih postavka se danes ne razpravlja. O tem bomo odločali na odborih. To je predlog. Brez predloga ni proračuna. Neki predlog pač mora biti.« A plaz kritik se je kar valil naprej. Oba svetnika SLS, Ivan Kuri in Anton Sever, sta izrazila bojazen, da se bo občina z javno-zasebnimi partnerstvi, ki so razvidna iz proračuna, preveč zadolžila. V nadaljevanju sta se oglasila Žiga Volgemut in Urša Zver (SDS).

Na pokopališču na razpolago samo dve grobni polji

Ali bodo občine regijske asociacije še sofinancirale?

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300