Tenis: Ko z eno zmago pridobiš 800 mest …
Šport
Tipografija

V tem tednu v Portorožu poteka največji teniški turnir v moški konkurenci v Sloveniji, challenger turnir Zavarovalnica Sava z nagradnim skladom 43.000 evrov (+ H, poskrbljeno je tudi za nastanitev, op. a.). Na njem je v uvodnem dvoboju za najprijetnejše presenečenje poskrbel Ptujčan Sven Lah (1948. na ATP).

18-letni član TK Terme Ptuj, ki se naslednji teden odpravlja na študij (in treninge) v ZDA, je za turnir praktično v zadnjem trenutku prejel posebno povabilo organizatorjev (wild card), kateremu se je odpovedal Blaž Rola. To je bil šele njegov drugi nastop na turnirjih tega ranga, prvenec je doživel lani, prav tako na slovenski obali. Takrat je moral v 1. krogu priznati premoč Argentincu Renzu Olivu, ki v tem trenutku zaseda 113. mesto na ATP-lestvici.

Letos je imel vsaj za odtenek lažji žreb, saj ga je v uvodnem krogu čakal španski veteran Ruben Ramirez Hidalgo. Najboljša leta 39-letnika iz Alicanteja so seveda že mimo, leta 2006 je bil npr. znotraj TOP 50 igralcev sveta, trenutno pa zaseda 248. mesto (prejšnji teden še 195.). Zanimivo je, da je na svetovni turneji začel nastopati leta 1996, ko se Sven sploh še ni rodil … Kljub temu je še vedno spoštovanja vreden tekmec, na julijskem challengerju na Poljskem je npr. igral v četrtfinalu.

V Svenovem taboru so Marjan Čuk, Zoran Krajnc in Rok Jarc skovali odlično taktiko, ki jo je igralec na igrišču pretvoril v največjo zmago v njegovi karieri. »Glede na njegovo starost sem vedel, da ga moram čim bolj utruditi. V drugem nizu pri rezultatu 4:4 sem videl, da ga je povsem zmanjkalo in nato sem zlahka zaključil dvoboj,« je povedal Sven, ki je imel za pripravo na trdo podlago zelo malo časa: »Praktično sem šele v petek zvečer na Ptuju opravil prvi trening na betonu, sledila sta dva dneva v Portorožu in nato v ponedeljek nastop. Kot pripravo pa lahko štejem serijo treh futures turnirjev v Avstriji v zadnjem mescu.«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300