Na Florido velika skupina članov FGK Ptuj
Šport
Tipografija

Od 27. maja do 6. junija bo v Orlandu na Floridi potekalo svetovno prvenstvo v footgolfu. Orlando je sicer poznan predvsem po znamenitem zabaviščnem kompleksu Disney Worldu, ki letos praznuje 50-letnico delovanja. Izjemno pomemben segment Orlanda in celotne Floride pa predstavlja golf. Vzporedno so pred dobrimi desetimi leti začeli razvijati footgolf, ki ima zaradi nogometne žoge in izjemno domiselnih golf pravil neverjeten potencial po celotnem ozemlju ZDA kakor tudi v globalnem smislu. Velik poudarek na letošnjem SP bo medijska pokritost, s katero želijo organizatorji footgolf predstaviti celotnemu svetu.

Pričakovanja slovenske reprezentance v Orlandu

V Orlandu bo nastopilo 1.000 tekmovalk in tekmovalcev iz 39 držav. Drugič se na SP odpravlja ekipa iz Slovenije, ki je svojo premiero doživela leta 2018, ko so Francozi organizirali SP v Maroku.

„Iz nastopa v Marakešu smo se Slovenci marsičesa naučili. Na tej poti razvoja želim izpostaviti štirikratnega državnega prvaka Gaja Rosiča in Niko Gerbec, ki sta krojila vrh slovenskega footgolfa nekaj let. Vsi nadaljnji koraki so vodili do tega, da imamo v Sloveniji v tem trenutku nekaj izjemnih posameznikov, ki so med najboljšimi posamezniki v svetu evropskega footgolfa. Footgolf razvijamo na mladinskem, ženskem, moškem (do 46 let), seniorskem (med 46 in 55 let) ter super seniorskem nivoju," je dejal Matija Brodnjak, predsednik slovenske footgolf zveze in naadaljeval: "V moški kategoriji do 46 let je največja konkurenca in tukaj imamo številne adute tudi na SP v Orlandu. Predvsem novi državni prvak Uroš Krajnc ter Dejan Novak in Ian Emeršič so igralci, ki bi lahko presenetili v ZDA."

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300