Domjanova, Bedračeva in Sluga naj atleti leta v svojih kategorijah
Šport
Tipografija

Prireditev Naj atlet 2016 v Radencih je imela močan ptujski pridih, saj so med več kot 70 nagrajenci zelo pomembno vlogo igrali tudi predstavniki Atletskega kluba Ptuj. Na privlačni prireditvi ob koncu atletske sezone so nagrade podelili trem najboljšim v petih starostnih kategorijah, nagrade so dobili tudi najuspešnejši trenerji in nekateri preostali atletski delavci. Najboljše je po glasovanju predstavnikov atletskih klubov, društev, medijev in organov atletske zveze izbrala Komisija za nagrade in priznanja pri Atletski zvezi Slovenije (AZS).

Glavni nagradi sta v članski konkurenci osvojila skakalca ob palici Tina Šutej in Robert Renner. V kategoriji mlajših članic je bila za najboljšo atletinjo leta izbrana Veronika Domjan, ki je v letu 2016 kar nekajkrat popravila državni članski rekord v metu diska in je na evropskem članskem prvenstvu v Amsterdamu osvojila 10. mesto. Ob Domjanovi je AZS nagradila tudi njenega letošnjega trenerja Gorazda Rajherja.

Ptujski atletski klub ima še eno najboljšo atletinjo, in to je med mlajšimi mladinkami po pričakovanjih postala Maja Bedrač. Odlična skakalka v daljino je bila v Tbilisiju druga na evropskem mladinskem prvenstvu za mlajše. Do tega uspeha ji je v največji meri pomagal njen trener Aleš Bezjak. Oba sta tokrat v Radencih prejela še po eno priznanje, saj je bila Maja Bedrač razglašena za najobetavnejšo slovensko atletinjo (to nagrado so po vzgledu drugih držav v Sloveniji podelili prvič, op. a.), Aleš Bezjak pa je prejel bronasto trenersko značko. To je dobil za deset let dela v atletiki in predvsem za njegov doprinos k odličnim rezultatom ptujskih atletov, za inovativen pristop k treniranju in tudi za sodelovanje pri vodenju ali organiziranju atletskih tekmovanj.

DB

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300