Svetovni pokal v športnem plezanju: Slovenska zabava pod Mont Blancom
Šport
Tipografija

Nova sezona svetovnega pokala v težavnostnem plezanju se je v Franciji začela povsem po slovenskih notah, saj sta tako v moški kot ženski konkurenci slavila slovenska tekmovalca.

V Chamonixu se je na tekmi na prostem (stena je sicer pokrita s streho) tradicionalno zbrala velika množica ljubiteljev plezanja, ki je v dveh dneh (v ponedeljek in torek) spremljala izjemne boje najboljših športnih plezalcev sveta.

Lani je bil Chamonix srečen kraj za Mino Markovič, saj je tam slavila osvojeni naslov evropske prvakinje (druga je bila Janja Garnbret), eno redkih lovorik, ki ji je še manjkala v izjemni zbirki. Mina je bila zraven tudi letos, a tokrat ne v vlogi glavne favoritinje, saj si je po lanskem osvojenem tretjem naslovu zmagovalke svetovnega pokala vzela nekaj več časa zase in za plezanje v naravnih stenah. Čeprav je konkretne priprave za nastope v svetovnem pokalu začela šele aprila, je bila blizu najboljšim …

V ponedeljkovih kvalifikacijah je zasedla 20. mesto, občutki niso bili povsem pravi. Že v torkovem dopoldanskem polfinalu je bilo stanje veliko boljše in Mina je bila na robu uvrstitve v veliki finale, kjer se meri najboljša osmerica. Po koncu polfinala je sicer zasedala 9. mesto, ko pa so sodniki ponovno pregledali vse nastope, je napredovala na želeno 8. mesto. Tekmovalke in tekmovalce sta sicer pod najvišjo evropsko goro – Mont Blancom – precej motila veter in dež, ki sta v določenih trenutkih celo prekinila tekmovanje. Nič drugače ni bilo v finalu, kjer se je povsem ob zaključku močno ulilo. 28-letna Ptujčanka je kot prva začela finale in preplezala do višine 33+.

Preberite več v petkovem izvodu Štajerskega tednika

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300