Odločno proti dodatnemu zadolževanju
Politika
Tipografija

Predlog skoraj 3,3 milijona evrov težkega proračuna za prihodnje leto je že v javni razpravi, saj so ga svetniki na zadnji seji občinskega sveta večinsko potrdili.

Da ima pred seboj najmanj sporen proračunski osnutek doslej, se je iz ust opozicijskega svetnika Branka Horvata slišalo kot že kar neverjetno velika pohvala občinski upravi. »Če je predlog skoraj dober za Horvata, to pomeni, da je proračun res uravnotežen. Pa saj tudi je, kar lahko vidi vsak normalen občan,« je njegove besede komentirala Valerija Malek.

Stalno nekaj prodajajo, denarja pa ni

Kljub temu pa Horvata skrbi dodatno zadolževanje. »212.500 evrov novega kredita je zame nesprejemljivo, prepričan sem, da je to mogoče rešiti znotraj obstoječega proračuna, torej s prerazporeditvijo sredstev. Proračun bom podprl, če zadolževanja ne bo, sicer bom glasoval proti.« Opozoril je tudi na povečanje stroškov za storitev BKTV in za delovanje Tica, moti pa ga tudi visoka postavka za nadzorni odbor, ki je glede na to, da v njem sedijo »samo županjini ljudje«, po njegovem nepotrebna.

Proti najemanju kredita je tudi Anton Kovačec.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300