Na OŠ Breg iščejo ravnatelja, Fakin se poslavlja
Politika
Tipografija

Sveta zavoda ptujske Osnovne šole (OŠ) Breg je maja letos objavil razpis za prosto delovno mesto ravnatelja oz. ravnateljice. Zanimanja za to delovno mesto takrat med zaposlenimi na šoli ni bilo, saj se je prijavila samo ena kandidatka iz Maribora, nato pa je iz osebnih razlogov odstopila. Na drugi razpis, ki je bil objavljen avgusta, pa sta prispeli dve vlogi.

Za delovno mesto ravnatelja oz. ravnateljice sta se prijavili Jasna Brec, učiteljica razrednega pouka in pomočnica ravnatelja na OŠ Breg, ter Evgenija Peternel, učiteljica matematike in proizvodno tehnične vzgoje na OŠ Antona Trstenjaka Negova. Nujni vlogi sta popolni in ustrezata razpisnim pogojem.

Dosedanji ravnatelj Milan Fakin, ki je to funkcijo opravljal zadnjih 15 let, se na razpis ni prijavil. Naslednje leto naj bi se namreč upokojil. Mandat ravnatelja mu sicer poteče že konec oktobra 2023. Predsednica sveta zavoda OŠ Breg Zdenka Vidovič je povedala, da so v minulem tednu zaprosili za mnenje glede obeh kandidatk lokalno skupnost, svet staršev in pedagoški zbor. Rok za podajo mnenj je 20 dni.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300