Podražitve vrtca na pol leta
Politika
Tipografija

Svetniki občine Kidričevo so 7. redno sejo z 11 točkami dnevnega reda končali v eni uri. Med drugim so govorili o razširitvi dejavnosti občinskega podjetja Vzdrževanje in gradnje, povišali cene varstva otrok v Vrtcu Kidričevo, potrdili investicijski program za nov vrtec v Lovrencu in odločili o prodaji zemljišč za industrijsko dejavnost pri gramoznici Lovrenc, v kateri so bile gume.

Za Lovrenc so potrdili še investicijski program za novi vrtec, za katerega so že izbrali izvajalca gradnje, to je Cestno podjetje Ptuj. Vrtec bo montažni, zaključek gradnje je predviden v roku enega leta, vrednost celotnega projekta je v skladu z IP ocenjena na 2,4 milijona evrov. 500.000 evrov za gradnjo je občina pridobila na razpisu šolskega ministrstva, 1,9 milijona evrov bo vložek občinskega proračuna. Podžupan in predsednik odbora za družbene dejavnosti Bogdan Potočnik je izpostavil zadovoljstvo, da se bodo z izgradnjo novega vrtca izognili prostorski stiski v vrtcih v Cirkovcah in Kidričevem.

Varstvo v Vrtcu Kidričevo bo dražje

Potočnik je v nadaljevanju predstavil izračun novih cen za varstvo otrok v Vrtcu Kidričevo. Povedal je, da ekonomsko ceno za prvo starostno obdobje zvišujejo za 0,5 odstotka, za drugo starostno obdobje za štiri odstotke. Cena varstva najmlajših po novem znaša 595 in starejših 463 evrov. Podražitev je predvsem rezultat rasti plač, je pojasnil podžupan, svetniški zbor je predlog potrdil brez pripomb. V Vrtcu Kidričevo je v enem letu to že tretja podražitev.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300