Proračun završke občine se povišuje za okoli 400.000 evrov
Politika
Tipografija

Ali je občina bolj naklonjena športu kot drugim področjem?

Svetnika Uroša Fijana jena seji občinskega sveta zanimalo, zakaj je občina povečala sredstva za podporo društvom na področju športa z 32.000 na 40.000 evrov. Prav tako še dodatno namenjajo za Športni park Zavrč 22.310 evrov (električna energija, tekoče vzdrževanje, zavarovalne premije za objekte). Po drugi strani pa so se morali zadnjih pet let boriti za več denarja za pomoč kmetijstvu, pa jim ni uspelo. To postavko so povečali komaj z letošnjim rebalansom s 4.900 na 6.900 evrov. Ob tem je Fijan dodal, da nikakor ni proti podpori društvom, opaža pa, da se očitno za nekatere zadeve v občini hitro najdejo sredstva v proračunu. Župan Slavko Pravdič je pojasnil, da bo osebno vedno podpiral športne dejavnosti v občini. Preko športnega udejstvovanja mladi razvijajo svoje potenciale, se socializirajo in aktivno vključujejo v skupnost.

Športni park nujno potreben manjše sanacije

Pred začetkom četrtkove seje si je župan skupaj s svetniki ogledal prostore, ki so nujno potrebni manjših sanacijskih del. Natančnega popisa še niso pripravili, v prvi vrsti naj bi uredili notranje prostore in odvodnjavanje, v prihodnjih letih pa tudi zunanjo fasado.

Potrdili rebalans proračuna

Po nekoliko daljši debati so svetniki rebalans proračuna za letos 2023 soglasno potrdili. Prihodki se povečujejo z 1,7 na 2,1 milijona evra, odhodki pa z 1,7 na 2,5 milijona evrov. Občina je najela kredit v višini 160.000 evrov.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300