Ormožane skrbi, da bi ostali brez dežurnega zdravnika
Politika
Tipografija

Vodstvi ormoške občine in zdravstvenega doma se s tem, da bi ostali brez dežurnega zdravnika, nikakor ne strinjata.

»Glede na pripravljene predloge bi z reorganizacijo izgubili prisotnost zdravnika, kar pomeni preusmeritev vseh pacientov z nujnimi stanji v oddaljene urgentne centre (UC Ptuj, UC Murska Sobota). Vsekakor nam je cilj še naprej zagotavljati hitro, strokovno in kakovostno zdravstveno varstvo na primarnem nivoju, za kar si bomo tudi prizadevali,« v zvezi s predlogom reorganizacije nujne medicinske pomoči, ki po novem v prvi fazi predvideva le še deset satelitskih urgentnih centrov po državi, med katerimi tudi sedaj ni Ormoža, opozarjajo v ormoškem zdravstvenem domu.

Dostop do zdravstvene oskrbe bi se bistveno poslabšal, opozarjajo. »Za občine, občanke in občane, je to nepredstavljiva stvar, ki bo v primeru sprejetja sprememb nujne medicinske pomoči pomenila izgubo marsikaterega življenja,« je tedaj opozoril župan Danijel Vrbnjak. Kot je sicer še dejal, si skupaj z zdravstvenim domom prizadevajo, da ne bi bili za kar koli prikrajšani.

»V preteklih letih smo v ZD Ormož proaktivno pridobili kadre, opremo in nove prostore, vse z namenom priprave na morebitne spremembe v reorganizaciji NMP. Glede na pripravljene predloge bi z reorganizacijo izgubili prisotnost zdravnika, kar pomeni preusmeritev vseh pacientov z nujnimi stanji v oddaljene urgentne centre (UC Ptuj, UC Murska Sobota). Vsekakor nam je cilj še naprej zagotavljati hitro, strokovno in kakovostno zdravstveno varstvo na primarnem nivoju, za kar si bomo tudi prizadevali,« je poudaril v. d. direktorja zdravstvenega doma Aljaž Čibej.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300