Na Ptuju v pripravo celostne prometne strategije
Politika
Tipografija

Mestna občina Ptuj je pristopila k pripravi celostne prometne strategije. Strateški dokument, ki bo tudi osnova za kandidiranje na razpisih s področja trajnostne mobilnosti, naj bi bil za sprejem na mestnem svetu pripravljen v letu dni. Danes je v zvezi s pripravo dokumenta na občini potekal uvodni sestanek.

Kot so za STA navedli na občini, je celostna prometna strategija strateški dokument, s katerim občina oriše učinkovito zaporedje ukrepov na področju hoje, kolesarjenja, javnega potniškega prometa in mirujočega prometa. S pomočjo strategije želi občina vzpostaviti trajnostni prometni sistem.

Pripravo strategije vodi ožja delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki občine in zunanjih ustanov. Prek anket in javnih razprav bo v pripravo strategije vključena tudi splošna javnost, navajajo na občini, ki je k sodelovanju pri pripravi strategije povabila 96 posameznikov in institucij.

Na podlagi postopka oddaje javnega naročila je bila za pripravo strategije izbrana Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru z dvema podizvajalcema, to je Znanstvenoraziskovalnim središčem Bistra Ptuj in podjetjem ZUM.

Mestna občina Ptuj je sredstva za pripravo strategije uspešno pridobila na javnem razpisu. Vrednost priprave strategije skupaj z DDV znaša nekaj manj kot 34.000 evrov. Višina sofinanciranja s strani kohezijskega sklada je 85 odstotkov upravičenih stroškov, kar predstavlja dobrih 23.600 evrov. Mestna občina Ptuj bo tako za pripravo namenila nekaj več kot 10.000 evrov lastnih sredstev.

Razpisih s področja trajnostne mobilnosti bodo objavljeni predvidoma jeseni 2017, še navajajo na občini.

Sta

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo nosile občine in starši Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo...
Torek, 25 Avgust 2020 07:14
S prvim septembrom bodo učilnice ponovno napolnili šolarji, seveda ob upoštevanju priporočil Naciona...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300