Gradnja nove Osnovne šole Ljudevita Pivka na Ptuju končana
Politika
Tipografija

Gradnja nove Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka na Ptuju, ki jo obiskujejo otroci z motnjo v duševnem razvoju, je končana, zato bodo lahko otroci začeli novo šolsko leto že na novi lokaciji. Novogradnjo, katere financiranje so spremljali številni zapleti, so si danes ogledali župani občin Spodnjega Podravja, ki jih pokriva ta šola.

Po besedah ravnateljice šole Lidije Hameršak Marin je v juniju predviden le še tehnični pregled, 1. septembra pa začnejo pouk v novi stavbi. Nove pridobitve so razumljivo zelo veseli, saj so že dolgo opozarjali na nevzdržne pogoje na dosedanji lokaciji na Raičevi ulici, kjer so prostori dotrajani in neprimerni za šolanje, še posebej za gibalno ovirane učence.

Novogradnja se nahaja nekaj ulic stran, blizu ptujskega dijaškega doma in šolskega centra. Po besedah ptujskega župana Mirana Senčarja je izvajalec končal z gradbenimi deli konec maja, do konca tega tedna pa mora odpraviti še nekatere ugotovljene pomanjkljivosti. "Tudi finančna konstrukcija je zaključena," je povedal za STA.

Naložba je stala nekaj več kot štiri milijone evrov, od tega je polovico prispevala država, drugo polovico pa so pokrile občine Spodnjega Podravja, od koder prihajajo šolarji. "Res je bilo kar nekaj zapletov glede tega, koliko bo kdo dal. A smo se uspeli z vsemi dogovoriti, da bo obveljal tisti razdelilnik, ki je bil narejen na začetku, in vse občine so to tudi podpisale," je pojasnil Senčar. "Je še nekaj zaostalih plačil, ki pa jih bodo občine uredile do konca leta," je še dodal.

Osnovno šolo dr. Ljudevita Pivka Ptuj, ki izvaja vzgojno-izobraževalni proces za otroke z motnjo v duševnem razvoju s Ptuja in ostalih občin Spodnjega Podravja, je v letošnjem šolskem letu obiskovalo okoli 90 otrok, a se vpis vsako leto povečuje.

Izpraznjeno stavbo v Raičevi ulici bodo po besedah Senčarja najprej ponudili v uporabo občinskim zavodom. "Če tu potreb ne bo, pa jo bomo dali na trg," je povedal.

Sta

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo nosile občine in starši Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo...
Torek, 25 Avgust 2020 07:14
S prvim septembrom bodo učilnice ponovno napolnili šolarji, seveda ob upoštevanju priporočil Naciona...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300