Ptuj: Projekt za pridobivanje znanja in promocijo mesta
Kultura
Tipografija

Na ptujski Gimnaziji te dni potekajo intenzivne priprave na tako imenovano OberMUN konferenco, ki bo marca v Trstu. Mesec dni kasneje pa bodo MUN konferenco organizirali prav Ptujčani. Namen omenjenih konferenc je mladim pomagati pri spoznavanju aktualne problematike sodobnega sveta in jih spodbuditi k iskanju rešitev. Obenem spoznavajo diplomatske možnosti reševanja konfliktov ter razvijajo številne kompetence. Vsekakor pa je dejstvo, da bo konferenca ravno na Ptuju, izjemno pomembna tudi z vidika turizma, saj bodo gostili več kot 150 dijakov iz različnih koncev sveta.

Mednarodnim izmenjavam, ekskurzijam in izletom ptujska Gimnazija posveča veliko pozornost. Septembra lani so se med drugim predstavniki šole udeležili ekskurzije z naslovom Diplomacija v praksi v NY in Washington. Pobudo za to so dali dijaki sami, ki so tudi oblikovali program in navezali večino kontaktov s svetovno pomembnimi institucijami. Med pomembnejšimi mednarodnimi sodelovanji je tudi konferenca CFMUNESCO, ki je potekala v Čedadu v Italiji, kjer so bili znova opaženi; dva sta bila izbrana za najboljša delegata v njunih komitejih (Tilen Kolar in Žiga Ciglarič), ostali trije (Patrik Tovornik, Katarina Horvat in Kaja Maruša König) so se uvrstili med najboljših pet. Trenutno se pripravljajo za udeležbo na OberMUN konferenci, ki bo marca v Trstu, bodo pa tudi organizatorji druge mednarodne dijaške MUN konference GimMUN Ptuj 2017 (potekala bo med 1. in 4. aprilom).

Kot pojasnjuje mentorica Nataša Kostanjevec, se bo konference v Trstu udeležilo pet dijakov iz Ptuja, vsi pa se bodo MUN konference v tujini udeležili prvič.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300