Profesorji po dodatno znanje v tujino
Kultura
Tipografija

Spoznavanje novih pristopov v podajanju znanja in nagovarjanje aktualnih tematik sta izziva, s katerima se srečujejo tudi profesorji. Da pa bi se s temi izzivi lažje spoprijeli, se je slovenjebistriška srednja šola prijavila na razpis Centra RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja ter uspela.

»Želeli smo pridobiti novo znanje, izkušnje, spoznati inovativne metode poučevanja, ne nazadnje pa preveriti, na kateri točki smo mi,« je povedal Marjan Kampuš, profesor in koordinator projekta. Izkušnje so uspeli pridobiti (oziroma jih še pridobivajo) na enotedenskih delavnicah, ki so bile organizirane v okviru projekta Erasmus+ v Španiji, Veliki Britaniji in na Češkem.

»Ugotovili smo, da veliko poučevalnih metod, ki so bile predstavljene, že uporabljamo. Ena izmed delavnic je bila vsebinsko in jezikovno integrirano poučevanje. Ta način izobraževanja pri nas že poteka, saj pri pouku angleškega jezika naši dijaki obravnavajo zgodovinske ali geografske teme, torej združujejo znanje več predmetov. Naši zaposleni pa niso spoznavali le metod poučevanja, naša psihologinja se je udeležila delavnice za obvladovanje stresa in preprečevanja izgorevanja zaposlenih, tudi delavnico obravnave multikulturnih vprašanj v izobraževanju bomo obiskali, saj na naši šoli opažamo povečan vpis dijakov iz drugih držav,« je povedal Kampuš.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300