Zapleti pri izbiri izvajalca za prenovo gorišniške športne dvorane
Gospodarstvo
Tipografija

Izbira izvajalcev za obnovo športne dvorane v Gorišnici se je zataknila. Eden izmed ponudbenikov, podjetje Žoli Sport Pro, je vložil zahtevek za revizijo postopka oz. pritožbo na izbiro izvajalca. Kljub najcenejši ponudbi so namreč ostali brez posla. Prepričani so, da je bila njihova ponudba pripravljena v skladu z razpisno dokumentacijo, njihovi odvetniki pa naj bi to tudi dokazali.

Občina Gorišnica je v začetku oktobra objavila javni razpis za obnovo športne dvorane po treh sklopih: obnova športnega poda (sklop 1), prezračevalnega sistema (sklop 2) in notranje razsvetljave (sklop 3).

Za sklop 1 so prejeli ponudbe štirih podjetij. Žoli Sport Pro iz Rogaške Slatine je za obnovo poda dalo ponudbo za okoli 230.400 evrov, Modro iz Ljubljane 240.000 evrov, Wisdom iz Ljubljane 307.000 evrov in Lesnina MG oprema iz Ljubljane 340.000 evrov. Edino merilo za izbor je bila najnižja cena.

Pri nadaljnjem preverjanju pa je občina ugotovila, da obe najcenejši ponudbi nista dopustni zaradi neupoštevanja tehničnih specifikacij v razpisni dokumentaciji.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300