PP: »Tudi letos bomo prevzemali koruzo z do 35 odstotki vlage«
Gospodarstvo
Tipografija

Pred vrati je spravilo koruze, ki jo bo, tako kot vsako leto, odkupovala tudi Perutnina Ptuj. Med kmetovalci pa so se v zadnjem obdobju začele širiti neresnične informacije, da naj bi ptujski živilski gigant letos zavračal koruzo z višjo stopnjo vlažnosti. Serhii Danilevych, direktor nabave krmilnih komponent v Skupini PP, tovrstne dezinformacije odločno zanika. Povedal pa je tudi več o novostih na področju nabave žit.

Najprej bi se osredotočili na nekaj ključnih novosti in izboljšav, ki jih imate pri nabavi žit v Perutnini Ptuj. Prva stvar je nova sušilnica, o kateri smo že pisali. Kako je prenova sušilnice vplivala na vaše delo in storitve za kmetovalce?

»Hvala vam za povabilo. Nova sušilnica je zagotovo izboljšala našo zmogljivost za prevzem žit, vključno s trenutno aktualno koruzo. Omogoča nam, da sprejmemo večje količine žitaric v krajšem času, kar je in bo občutno zmanjšalo čakalne dobe za razkladanje. To ocenjujem kot pomemben korak naprej tako za nas kot za naše dobavitelje – kmetovalce.«

To zveni odlično. Trenutno je aktualen skorajšnji začetek prevzema koruze in slišali smo, da boste še naprej sprejemali koruzo z do 35 % vlage. Ali se bo morda kaj spremenilo glede tega?

»Nič se ne bo spremenilo glede tega. Tako kot prejšnja leta bomo še naprej sprejemali koruzo z do 35 % vlage, saj nam prenovljena sušilnica to brez težav omogoča, obenem pa ta prevzemna politika olajša dobavne pogoje našim kmetovalcem.«

Prevzemno mesto po novem tudi v Trnovski vasi

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300