20 let tehničnih pregledov v podjetju Dominko
Gospodarstvo
Tipografija

V podjetju Dominko bodo junija zaznamovali 20-letnico opravljanja tehničnih pregledov. Odločitev, da so pred dvema desetletjema k že tako široki dejavnosti prodaje in servisiranja vozil dodali segment tehničnih pregledov, je bila absolutno dobra naložba, danes ocenjuje direktor Zvonko Dominko mlajši.

Tehnične preglede izvajajo na Zadružnem trgu. „To je bila pred 20 leti pomembna nadgradnja dejavnosti. Začeli smo 27. junija 2003. Vgradili smo stezo do osne obremenitve 3,5 tone, ki omogoča opravljanje tehničnih pregledov za motorje, osebna in kombinirana vozila ter starodobnike. Dvakrat na leto, spomladi in jeseni, izvajamo tehnične preglede traktorjev na terenu. Za opravljen tehnični pregled mora biti vozilo v brezhibnem stanju. Danes več ni toliko „padcev“, saj so v glavnem avtomobili novejši, zmogljivejši, redno servisirani in vzdrževani, tudi tisti starejšega datuma,“ je pojasnil Zvonko Dominko.

Odgovoren in zanesljiv odnos do dela

V ekipi, ki opravlja tehnične preglede, je devet sodelavcev, ki imajo zahtevano stopnjo izobrazbe, opravljena strokovna izobraževanja in pridobljeno znanje s področja prometne zakonodaje. Licence je treba obnavljati, prav tako imajo dva- ali trikrat na leto nadzor in kontrolo z ministrstva. „Dejansko smo pooblaščenec Republike Slovenije, imamo državni žig, povezani smo v državni informacijski sistem, kar od nas zahteva dosledno in odgovorno ravnanje. Pregledniki vozil in referentke so opravili vsa zahtevana izobraževanja. Za več zavarovalnic sklepamo zavarovanja, kjer so prav tako zahtevane licence. Na enem okencu se pri nas lahko sklene polica avtomobilskega zavarovanja, plača cestnina, opravi tehnični pregled in podaljša veljavnost prometnega dovoljenja.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300