Šolam se prodaja papirja splača, Komunali očitno ne
Gospodarstvo
Tipografija

Hajdinski svetniki so na izredni seji prvi v regiji potrdili znižanje cen vode in kanalizacije ter podražitev odvoza odpadkov. Koncesionar za vse tri dejavnosti je Komunalno podjetje (KP) Ptuj.

Cene vode in kanalizacije so znižali zaradi podaljšanja cenovne kapice na ceno elektrike, pri kanalizaciji so upoštevali nižje stroške odvoza komunalnega blata s čistine naprave, kot so jih predvideli v prejšnji kalkulaciji. Direktor KP Ptuj Janko Širec je povedal, da so se držali zaveze, da bodo v primeru podaljšanja državne subvencije na ceno elektrike to pri svojih cenah upoštevali. „Znesek na položnici za vodo in kanalizacijo pri porabi 10 m³ se bo s sedanjih 42,5 znižal na 38,5 evra, se pravi za slabih deset odstotkov,“ je dejal. „Cene, ki so se znižale, smo želeli čim prej dati v potrditev občinskemu svetu, zato imamo tudi izredno sejo,“ je dodal hajdinski župan Stanislav Glažar. Obe pocenitvi, vode in kanalizacije, so svetniki brez vprašanj potrdili.

34 odstotkov dražji odvoz odpadkov

Več debate je bilo pri podražitvi ravnanja z odpadki, kjer gre za 34-odstotni dvig cene. „V novo ceno smo vključili izgubo na dejavnosti iz lanskega leta in stroške prevzema odpadkov, ki so se zvišali, in sicer od lani do letos za 21 odstotkov. To je glede na zbrane količine kar precejšen zalogaj. Bile so še druge podražitve za ostale frakcije, ki jih deponiramo na Cero Gajke, za okoli 30 odstotkov se je podražilo skladiščenje, zvišali so se stroški dela, goriva … Glede na lanskoletni izid poslovanja in predvidene letošnje stroške smo prišli do 34-odstotne podražitve, da lahko računamo na pričakovano pozitivno nulo,“ je povedal vodja dejavnosti ravnanja z odpadki v KP Ptuj Damjan Majcen.

O podražitvi ravnanja z odpadki je bila očitno na odborih pred sejo občinskega sveta kar burna debata, a so jo vseeno potrdili …

Zakaj odpadkov ne prodajo kot surovine

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300