Še eno ptujsko podjetje se seli na drugo lokacijo
Gospodarstvo
Tipografija

Zgodba grafične dejavnosti na Ptuju se bliža koncu. S tem pa končuje več kot 200-letna tradicija tiska na Ptuju, kar bo za Ptuj in okolico velika izguba. Ptujska tiskarna, ki je bila ustanovljena 8. decembra leta 1955, ko se je začelo poskusno obratovanje v starih prostorih Blankejeve tiskarne na Slovenskem trgu na Ptuju, se po 67 oz. 68 letih seli v Celje. Selitev so začeli že v letu 2022, predvidoma bo končana do konca spomladi 2023, je povedal direktor Ptujske tiskarne Andrej Herman.

Od leta 2000 je njen večinski lastnik grafično podjetje INO (Industrija neskončnih obrazcev) iz Celja, v okviru katerega so tudi razširili proizvodni program in povečali obseg poslovanja. Od leta 1990 je Ptujska tiskarna poslovala kot del enovitega podjetja Perutnina, s katero se je združila leta 1977. V prostorih, ki so jih sami zgradili, so v okviru novega lastnika poslovali kot najemniki. Del zgodbe Ptujske tiskarne pa je tudi naš časopis, takrat še Tednik, saj sta bila v letu 1962 nekaj časa združena.

Selitev v Celje je posledica predvsem vedno večjih stroškov energije.V Celju, pri matičnem podjetju, pa so na voljo tudi prostori. Direktor Andrej Herman, ki vodi Ptujsko tiskarno od leta 2019, je povedal, da podjetje dobro posluje, da je prepoznano po zelo kakovostnih grafičnih rešitvah tako v Sloveniji kot tudi tujini. Podjetje želijo ohraniti, zaposlenim, ki bodo delali tudi na novi lokaciji, pa zagotoviti socialno varnost. Zavedajo se, da jih je selitev močno prizadela, saj se bodo morali po novem voziti na delo v Celje.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300