Štajerski tednik
© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ormoško: Znana gostilna Črni ribič v Frankovcih se bori za preživetje


Karmen Grnjak
3. 3. 2021, 22.16
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Dobrih dvajset let je minilo, odkar je Jožef Dragarič odprl gostilno v Frankovcih. Sicer dobro stoječe družinsko podjetje pa je danes pred zaprtjem. Razlog je povsem jasen – epidemija oziroma natančneje: ukrepi, ki jim ne dovoljujejo poslovanja.

1614608248_črni_ribič1.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Gostilna Črni ribič je dobro poznana ljubiteljem kulinarike kot hiša ribjih in mesnih jedi. Znani tudi po svoji prijaznosti in prilagodljivosti so v skoraj 23 letih delovanja pomagali pisati spomine na poroke, abrahame, birme, obletnice ali druge slavnostne dogodke. Z dobrotami kuhinje Črnega ribiča so se lahko okrepčali obiskovalci večjih dogodkov na ormoškem koncu, kot je denimo martinovanje, sicer pa gostom vsakodnevno ponujajo jedi a-la-carte, dnevne malice, pa tudi nedeljska in poslovna kosila. »Bili so že boljši časi, a nam je tudi lani kazalo dobro. Zaposleni smo bili trije, poleg mene še žena in sin, v načrtu pa smo imeli še eno, stalno zaposlitev. Ob večjih dogodkih pa smo najemali zunanjo pomoč,« je povedal Jožef Dragarič, lastnik gostilne. A nastopilo je 'korona' leto, ki je bilo za slovenske gostince še posebej kruto. »V preteklem letu smo imeli gostilno zaradi vladnih ukrepov zaprto šest mesecev,« je dejal Dragarič. Posledice so uničujoče.

Škode za pet let dela ...

Preberite več v Štajerskem Tedniku

cloud-rain

Trenutno

9 °C

Deževno

petek, 9. 5

Deževno

8 / 15 °C cloud-rain

sobota, 10. 5

Delno oblačno

6 / 18 °C cloud-sun

nedelja, 11. 5

Delno oblačno

6 / 20 °C cloud-sun

7-dnevni obeti


Logo LAS - Evropa investira v podeželje Triglav

© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o.

Vse pravice pridržane.