Ptujčan Blaž Brodnjak novi predsednik uprave NLB
Gospodarstvo
Tipografija

Nadzorniki Nove Ljubljanske banke (NLB) so danes Blaža Brodnjaka, ki je po februarskem odstopu Janka Medje začasno vodil banko, imenovali za predsednika uprave. Ob tem so dopolnili upravo z novim članom, Madžarom Laszlom Pellejem. Ta bo nasledil Nimo Motazeda, ki je kot član uprave odstopil že septembra 2014.

Poleg Brodnjaka in po novem Pelleja sta v upravi še Nemec Andreas Burkhardt in Avstrijec Archibald Kremser. Vsem članom uprave so nadzorniki danes podelili petletni mandat.

Kot so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz NLB, je uprava največje slovenske banke s tem popolnjena in z enotnim mandatom, kar "prinaša umiritev in stabilizacijo korporativnega upravljanja NLB, ki je ključnega pomena za nadaljevanje uspešnega poslovanja banke".

Kot je po seji poudaril prvi nadzornik banke Primož Karpe, je vesel, da je bila odločitev vseh šestih nadzornikov soglasna. "Brodnjak je zelo dobra izbira. Ne zgolj zaradi domačih in mednarodnih izkušenj, ki jih ima, temveč tudi zato, ker je v zadnjih mesecih odlično vodil banko v zahtevnih razmerah," je ocenil Karpe. Ta verjame, da lahko NLB ob ambiciozni strategiji, ki si jo je zadala, v prihodnjih petih letih postane "ena najuspešnejših bančnih skupin v tem delu Evrope".

Brodnjak je največjo banko v državi kot namestnik predsednika uprave začasno vodil od 5. februarja, ko je odstopil dotedanji prvi mož Medja. Član uprave, pristojen za področje poslovanja z velikimi podjetji, je medtem postal decembra 2012.

Do takrat je do konca novembra 2012 dve leti deloval kot vodja divizije za poslovanje z gospodarskimi družbami in javnim sektorjem v skupini Hypo Alpe Adria v Celovcu. Pred tem je bil dobro leto pooblaščenec uprave Zavarovalnice Triglav, še prej pa štiri leta član uprave Bawag.

Od marca 2003 do januarja 2005 je vodil poslovanje z gospodarskimi družbami v Raiffeisen banki, med oktobrom 2001 in februarjem 2003 pa oddelek poslovanja s srednje velikimi podjetji v takratni Bank Austria Creditanstalt.

Sta

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300