Ptuj: Stanovanj v mestu kronično primanjkuje
Gospodarstvo
Tipografija

V mestni občini (MO) Ptuj se je v letih 2012–2017 število prebivalcev zmanjšalo za okrog 500. Eden izmed dejavnikov, zakaj ljudje zapuščajo mesto, je pomanjkanje stanovanj. Od zadnje večje gradnje blokovskega naselja so minila že tri desetletja.

Da je pomanjkanje stanovanj resen problem, ki vpliva na demografsko sliko, se zavedajo tudi v vodstvu MO Ptuj. „Pred letom in pol smo se intenzivno lotili reševanja vprašanja, kaj narediti, da zaustavimo izseljevanje. Če ni stanovanj, jih ljudje iščejo v drugih krajih. Da stanovanj na Ptuju res primanjkuje, kažejo tudi podatki o prijavah za najem neprofitnih občinskih stanovanj. Glede na prijave je prosilcev in upravičencev veliko več, kot je razpoložljivih bivalnih kapacitet. Občina razpolaga s 627 neprofitnimi stanovanji, od tega sta približno dve tretjini v blokovskih naseljih in tretjina v starem mestnem jedru. Čakalna doba za najem neprofitnega stanovanja je od tri do pet let. To je nesprejemljivo, zato smo se odločili ukrepati in smo v pripravi načrtov za gradnjo novega stanovanjskega bloka v Kraigherjevi ulici z od 44 do 48 stanovanji, odvisno od velikosti posameznih enot. S stanovalci, ki se z našimi načrti niso strinjali, smo se pogovorili in dosegli konsenz. Sicer pa imamo v Kraigherjevi ulici že sedaj kar veliko število neprofitnih stanovanj. Zadnja neprofitna stanovanja so na Ptuju zgradili pred dvema desetletjema. To sta bloka v Osojnikovi ulici, nasproti železniških delavnic in v neposredni bližini policijske postaje,“ poudarja direktorica uprave MO Ptuj Andreja Komel.

Ptuj s stanovanji podhranjen

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300