Elektro Maribor: Lani rekordni dobiček: 13,5 mio evrov
Gospodarstvo
Tipografija

Podravski energetski gigant Elektro Maribor je lani pridelal najvišji dobiček v zadnjih dveh desetletjih. Znašal je 13,5 milijona evrov in je za pet odstotkov višji od predlanskega. Leto je bilo tudi investicijsko zelo bogato, dosegli so najvišjo vrednost investicijskih vlaganj v zadnjem desetletju.

„Investicijska vlaganja povečujemo zaradi potreb naših uporabnikov, prebivalstva in gospodarstva. Sistematično vlagamo in gradimo robustno, močno in napredno elektrodistribucijsko omrežje. Robustno zaradi vremenskih razmer (veter, žled, udari strel …), močno zaradi povečanih odvzemov električne energije in napredno zaradi zahtevnosti uporabnikov. Vrednost investicij je v letu 2017 znašala 29 milijonov evrov. Letošnji načrt vlaganj je ocenjen na 30 milijonov evrov, kar je največ po letu 2008. Nadaljevali bomo s povečevanjem deleža merilnih mest, vključenih v napredni merilni sistem. Sedaj je ta delež 69 %. Za projekt zamenjave števcev smo lansko leto pridobili evropska in državna nepovratna sredstva (3,7 milijona evrov). Vrednost celotnega projekta je dobrih 19 milijonov evrov. Pripravljamo desetletni razvojni načrt, v okviru katerega bomo na območju območne enote (OE) Ptuj za investicije namenili 30 milijonov evrov. Lani smo na tem območju izvedli za 2,9 milijona evrov naložb v elektrodistribucijsko infrastrukturo. Med drugim smo zamenjali drogove in vodnike na daljnovodu 20 kV Rogoznica–Desenci in zgradili povezovalni 20 kV kablovod med transformatorskima postajama Spodnje Gruškovje in Gruškovje Trdobojci,« je povedal predsednik uprave družbe Elektro Maribor Boris Sovič.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300