Gorišnica: Zlato priznanje za mlade kuharske talente
Na OŠ Gorišnica že nekaj let radi kuhajo, pa ne le pri gospodinjstvu; namreč že tretje leto zapovrstjo sodelujejo v projektih Zlata kuhalnica in Kuhnapato. Učenci se v vlogi kuharjev odlično počutijo in na tekmovanjih dosegajo zavidljive rezultate.

V četrtek, 4. maja, so se udeležili tekmovanja za Zlato kuhalnico 2017, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije. Regijsko tekmovanje je tudi letos potekalo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci. Letošnji izbrani jedi, ki so ju morali pripraviti, sta bili po navodilih organizatorja kranjska klobasa kot osnovna sestavina glavne jediinsladki skutiništruklji. Kuharsko ekipo OŠ Gorišnica so sestavljali osmošolke Barbara Prelog, Julia Sok in Zala Geč ter sedmošolec Žiga Jamnik. Osvojili so zlato priznanje in se uvrstili na državno tekmovanje.
Prav tako so bili na gorišniški šoli v letošnjem šolskem letu ponovno zelo uspešni pri projektu Kuhnapato, ki ga organizira društvo Vesela kuhinja. Na šoli so oblikovali tri skupine učencev, ki so kuhale izbrana kosila. Novembra so učenci kuhali prleško (boom)betko in sladico roža od moža, januarja so pripravili ptujski pisker in jabolčne kolačke, zadnja skupina pa je v marcu za učence šole pripravila zimsko musako in sladico šolske miške. V aprilu so se s skupino Veseli piskri, ki je kuhala ptujski pisker in jabolčne kolačke, udeležili regijskega tekmovanja, ki je potekalo v Bakovcih pri Murski Soboti. Eva Čagran, Ana Zupanič, Žiga Jamnik, Lucija Zelenko, Žiga Vozlič in Jaka Antolič so tudi na tem tekmovanju dokazali, da iz OŠ Gorišnica prihajajo zares dobri kuharski mojstri. Dosegli so tretje mesto in se uvrstili v finale, ki bo potekalo zadnjega maja na Vrhovcih v Ljubljani.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se