Zmagovalne kombinacije čurk in kogovskih vin
Minuli konec tedna je bil Kog v znamenju kašnatih klobas oz. čurk, kot jih imenujejo domačini, in kogovskih vin. Potekala je namreč osrednja prireditev v okviru Antonovanja, Čurkarijada.

Na Kogu, v ormoški vasici, je tudi letos Društvo Antonovanje na Kogu z domačimi društvi ob godu sv. Antona Puščavnika pripravilo številne prireditve, združene pod imenom Antonovanje na Kogu 2017. Niz prireditev so odpri 7. januarja s pripravo prleške južine v izvedbi Kluba ormoških študentov. V sklopu Antonovanja se je zvrstilo še kar nekaj prireditev, v ospredju pa so bili dogodki, ki so potekali konec minulega tedna, ko je med drugim potekala tudi Čurkarijada s pokušino ter odprtjem razstave Reja prašičev v Prlekiji in Medžimurju. Na letošnji že osmi Čurkarijadi, ki sicer velja za edino ocenjevanje čurk v Sloveniji, so razglasili najboljše čurke v treh skupinah – črne (ajdova kaša in mleto meso ter seveda začimbe so pomešane s svinjsko krvjo), sive (iz ajdove) in bele (iz prosene kaše). Strokovna komisija v sestavi Peter Pribožič (vodja kmetijske svetovalne službe na KGZ Ptuj), Frančka Lebarič (kmetijska svetovalka za dom, družino in dopolnilne dejavnosti pri KGZ Ptuj) in Irena Kos, na KGZ Celje specialistka za predelavo mesa oz. strokovna sodelavka slovenskega Združenja za predelavo mesa na kmetijah ter potrošniška komisija
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se