Šolski center Ptuj je prejemnik evropske nagrade
Družba
Tipografija

Avtomobilčki na električni pogon so navdušili.

Šolski center Ptuj je letošnji prejemnik evropske nagrade za inovativno poučevanje. Evropska komisija je njihov projekt Go – Car – Go Plus prepoznala kot enega izmed najboljših in bolj inovativnih. To je res velik uspeh, saj sta omenjeno nagrado prejela samo dva projekta med vsemi Erasmus+ projekti v Sloveniji. Na evropskem nivoju je bilo sicer vseh nagrajencev 93 iz 32 držav.

»Ta nagrada nam je v velik ponos in nam daje zagon za nadaljnje delo,« je poudarila Anja Jesenek Grašič, ravnateljica Strojne šole Ptuj, ki je zadolžena za organizacijo in izvedbo omenjenega projekta. Vse skupaj se je začelo že pred trinajstimi leti, ko so k sodelovanju povabili ptujske in okoliške osnovne šole z namenom povezovanja izobraževanja in promocije poklicev v strojništvu. Sodelujoče ekipe vsako leto izdelajo svoj avtomobilček, prav vsi imajo isto podvozje, nadgradnja pa je prepuščena idejam mladih ustvarjalcev. Osrednji dogodek je nato skupno tekmovanje, kjer se pomerijo v hitrosti. V šolskem letu 2021/22 so projekt nadgradili z električnim pogonom in zanj pridobili finančna sredstva v okviru projektov Erasmus+.

Slavnostna razglasitev nagrajencev bo v Bruslju

Evropsko nagrado za inovativno poučevanje Evropska komisija podeli odličnim projektom v okviru programa Erasmus+, vsako leto na posebno tematiko – letošnja je bila izobraževanje in inovativnost v povezavi z evropskim letom spretnosti. Predstavniki nagrajenih institucij bodo novembra odpotovali v Bruselj, kjer se bodo zbrali na slavnostni razglasitvi nagrajencev, čas pa bodo izkoristili tudi za druženje in izmenjavo odličnih pedagoških praks.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300