Štajerski tednik
© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o. - Vse pravice pridržane.

NE za dieto, DA za način razmišljanja


Senka Dreu
20. 11. 2022, 22.36
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Na Evropskem simpoziju hrane, ki se je nedavno zaključil v Ljubljani, so sodelovali vrhunski svetovni kuharski mojstri, znanstveniki in turistični novinarji.

1668695825_sd-prehrana_zdravega_razuma.png
Arhiv Štajerskega Tednika

Slednji, 29 jih je prišlo iz 15 držav, pišejo pa za najvplivnejše svetovne medije, so se v več skupinah odpravili na študijske obiske po Sloveniji.

Ognili so se Spodnjega Podravja

Ena od skupin jo je mahnila na enodnevno potepanje po Štajerski, a se je Spodnjega Podravja ognila v velikem loku. Po programu so namreč novinarji okušali najboljše celjske in mariborske dobrote, degustirali bučno olje iz Oljarne Kocbek v Svetem Juriju ob Ščavnici, prisluhnili trajnostnima podjetniškima zgodbama Hiše vin Kokol iz Spodnjega Dupleka in Zadruge Jeej iz Maribora, dan pa zaključili z ekstravagantno večerjo pri Davidu Vračku v mariborski restavraciji Mak.

Osrednji del letošnjega simpozija je bila predstavitev manifesta Prehrana zdravega razuma, katerega cilj je izboljšati odnos družbe do prehrane in prehranskih sistemov ter spregovoriti o najrazličnejših popularnih dietah. »Prehrana zdravega razuma ni ekstremna in temelji na principu zdravega razuma, hkrati pa vključuje številne vidike, tudi okoljskega

Preberite več v Štajerskem Tedniku

cloud

Trenutno

11 °C

Oblačno

sobota, 10. 5

Delno oblačno

7 / 18 °C cloud-sun

nedelja, 11. 5

Delno oblačno

6 / 20 °C cloud-sun

ponedeljek, 12. 5

Deževno

8 / 19 °C cloud-rain

7-dnevni obeti


Logo LAS - Evropa investira v podeželje Triglav

© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o.

Vse pravice pridržane.